Nieuws

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

2 months ago

Buurderij Maastricht
NIEUWE PRODUCENT BIJ DE BUURDERIJ. Reinoud Smits van Louter Kombucha uit Landgraaf presenteert zich :Door mijn carrière als zeeman ben ik door de jaren heen in contact gekomen met bijzondere producten en gerechten. Kombucha was voor mij liefde bij het eerste slokje.Daaruit kwam een wens voor een Kombucha die ik lekker vind. Daarom begon ik in november 2020 met brouwen voor mezelf. Eén liter werd twee, twee werd vijf en onderhand groeit deze hobby aardig voort.De basis van het brouwsel is Orange Pekoe (zwart) en China Gunpowder (groen). Daaraan wordt suiker en een startercultuur toegevoegd. Alle brouwapparatuur is gemaakt van food grade RVS. Sappen en smaakmakers worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Alle toevoegingen bestaan dus uit hele groentes en fruit, die op locatie ge-slow-juiced worden.OVER KOMBUCHA :Dit is een gebrouwen dorstlesser. Het is gemaakt van thee, suiker, goede bacteriën en gisten. Met zijn complexe aromatische smaken is dit brouwsel de overtreffende trap van frisdrank.Rein-10Na het zetten van een mild zoete thee verandert het drankje met de hulp van een SCOBY (symbiose van gisten en bacteriën) in Louter Kombucha.Het brouwproces duurt ongeveer zes weken. De suikers en thee bestanddelen worden dan omgezet in verschillende zuren, vitamines en enkele enzymen.Louter Kombucha is lichtzoet, gemiddeld zuur, en koolzuurhoudend. Daarmee is het een heerlijk en natuurlijk alternatief voor frisdrank. Onze thee is : Kleinschalig geproduceerd. Volgens traditionele methode gebrouwen. Waanzinnig lekker!
View on Facebook

4 months ago

Buurderij Maastricht
EERLIJKE KOFFIE bij de Buurderij.Hoe wordt de prijs van de koffie bepaald? Wel, 95% van de koffie wordt verhandeld op de beurs. Dat spelletje zorgt voor ongezien lage koffieprijzen, waardoor de koffieboeren op dit moment niet eens hun productiekost terug verdienen. Dat is schandalig en mensonwaardig. Bovendien verdwijnen er hierdoor steeds meer kleine familie koffie plantages.The Sunday Roast koopt aan via direct trade (de overige 5%), rechtstreeks dus. Hierdoor verdwijnen alle tussenschakels die een percentje willen meepikken en de koffieboeren krijgen een veel betere prijs voor hun bonen. Op deze manier blijft het runnen van een koffieplantage rendabel en kunnen de boerenfamilies er van bestaan.Alle koffies worden bovendien organisch geteeld en door de hoge transparantie weet je precies welke boer op welke plantage voor jouw koffie heeft gezorgd.Liesbeth van Gysegem.(The Sunday Roast)Je kunt kiezen uit 6 soorten koffie; als bonen of gemalen.– Ambiental (een Zuid Amerikaanse blend)– Brazil Peaberry– Colombia Tolima– Congo Kivu– Peru CarranzaWil je eens weten hoe die koffie smaakt ? Bestel bij :boerenenburen.nl/nl-NL/assemblies/Limburg/Maastrich
View on Facebook

5 months ago

Buurderij Maastricht
KORTING ACTIE !Volg je ons al een tijdje en wil je ook graag eens onze lokale producten proeven, dat kan meld je gratis aan op boerenenburen.nl/nl-NL/assemblies/Limburg/Maastricht en bekijk wat Buurderij Maastricht jou te bieden heeft. Je vind er je dagelijkse boodschappen als groenten, fruit, brood, vlees-vis en zuivel. Maar ook tal van andere lekkere producten die allemaal dicht bij jou in de buurt zijn geproduceerd.Omdat we 4 jaar bestaan, hebben we een verassing voor jou. Als je je als nieuwe Buur inschrijft en een bestelling plaatst, krijg je 5 euro korting door onderstaande code te gebruiken.Gebruik deze en je krijgt 5 euro korting op een eerste bestelling zonder minimum bestelbedrag. Voer deze unieke code: LOKAAL111 in (geldig tot 15 juli).De Nieuwe Buren bon is voor de eerste 100 Nieuwe Buren.
View on Facebook

5 months ago

Buurderij Maastricht
Zondag 11 april 2021; Dag van de Goede Daad (internationaal)Op initiatief van de Amerikaans-Israëlische zakenvrouw en filantroop Shari Arison werd in 2007 de ‘Dag van de Goede Daad’ (Good Deeds Day) in het leven geroepen. Miljoenen mensen uit ruim 100 verschillende landen nemen deel aan deze dag. Doe ook mee en verricht vandaag een goede daad!"Ik geloof dat als mensen elkaar geen kwaad doen, niet zullen kwaadspreken en een goede daad verrichten, de cirkels van goedheid in de wereld zullen groeien," zegt initiatiefneemster Shari Arison. In tien jaar tijd is het aantal deelnemers explosief gegroeid: van 7000 Israëliërs tot meer dan 3,5 miljoen deelnemers verspreid over de hele wereld. Wat ga jij doen vandaag ?
View on Facebook

6 months ago

Buurderij Maastricht
NIEUW : Ambachtelijke vlaaien uit de steenoven : verkrijgbaar via de Buurderij in Maastricht. boerenenburen.nl/nl-NL/assemblies/Limburg/Maastricht Sandra van Hemelse Soep heeft een steenoven in haar tuin. Hoe mooi is dat ? Deze oven wordt op hout gestookt totdat de temperatuur bereikt is waarop er heerlijke vlaaien in gebakken kunnen worden. Sandra gebruikt hiervoor oude recepten. Ze maakt en bakt de vlaaien op traditioneel ambachtelijke wijze. Veel werk, maar de moeite waard !Ze biedt de vlaaien aan in zijn geheel maar je kunt ook een halve bestellen. Er zijn 4 soorten. De eerste 2 kunnen goed bewaard worden en worden zelfs lekkerder als ze een paar dagen oud is. De laatste 2 zijn vers het aller lekkerst.De vlaaien kunnen goed ingevroren worden en verliezen daarbij niet aan smaak. Alleen de Appel-citroen vlaai kan beter niet ingevroren worden. – Abrikozen Linzenvlaai met amandelschaafsel. – Frambozen Linzenvlaai met pistachenootjes. Deze vlaai is niet alleen erg lekker maar hij ziet er ook nog eens prachtig uit, de rose-rode kleur van de framboos in combinatie met de groene pistachenootjes!– Kersenkruimelvlaai. Deze vlaai heeft een bodem van gistdeeg, mooi dun uitgerold. De vlaai is belegd met hele kersen en bestrooid met roomboter kruimels. – Appel-citroenvlaai. Deze vlaai heeft een lekkere brosse bodem. Hierop een zachte romige banketbakkersroom en op dakpansgewijze gelegde frisse appelpartjes. Een plaatje om te zien en een lekkere combinatie om te eten. Vers het lekkerst om te eten. Niet aan te raden om in te vriezen, dat doet de banketbakkersroom geen goed!Mmmmmmmmm !
View on Facebook

7 months ago

Buurderij Maastricht
Bericht van het Mergellandei, één de Boeren bij Boeren&Buren.⏰ 🐓 Gesprek van de dag 🐓 ⏰ 𝑨𝒗𝒐𝒏𝒅𝒌𝒍òòò𝑲, 𝒌𝒍ò𝒌, 𝒌𝒍ò𝒌, 𝒌𝒍ò𝒌, 𝒌𝒍òòò𝒌Avondklok… ophokplicht..helaas moeten onze chickies nog langer binnen blijven voor hun eigen veiligheid.Op de eieren staat nu een code 2; dat betekent een scharrelprint vanwege overschrijding van de 16 weken ophoktermijn. In heel Nederland moeten vrije uitloop en biologische kippen binnen blijven. Deze verplichting wordt door de overheid opgelegd en geldt sinds eind Okt 2020 voor alle bedrijven die Eieren mogen verkopen in Nederland en België.Uitingen van vrije uitloop op de dozen moeten worden afgeplakt.Andere dozen bestellen duurt maanden; dus we plakken maar af of strepen iets door.Maar goed dat “vrij in de wei” niet t enige verkoop argument is wat nu niet toepasselijk is.Antibiotica-vrij, overdekte uitloop, goed voer; vrij van genetisch gemanipuleerde grondstoffen, een biologische bestrijding, NL en Duitse kwaliteitscertificaten blijven onaangetast.Wij hopen natuurlijk net als iedereen dat we met zijn allen , inclusief onze 🐓🐓🐓🐓weer snel gewoon naar buiten kunnen.Wellicht volgen jullie ons op Facebook en hadden dit al gezien. Anders een welkome tip! Voor diegene die teleurgesteld zijn; wij zijn t uiteraard ook. Bel gerust.We komen hopelijk gauw weer eindelijk eens stuiteren op de buurderij zelf. Door drukte en persoonlijke redenen zijn we zeker al meer dan een jaar niet in contact geweest met jullie. Door Corona is voor iedereen duidelijk dat een ophokplicht preventief is maar niet leuk!We wensen jullie vanuit Eckelrade een goede gezondheid en wat geluk. Dat moeten we allemaal in t leven hebben. Bedankt voor de trouwe klandizie. Tips kunnen altijd geappt, gemaild of doorgegeven worden aan YvonneGroet!! Guus & Vera
View on Facebook

8 months ago

Buurderij Maastricht
Een SUPERMARKTLOZE FEBRUARI, gaat dat lukken? Boeren & Buren heeft een uitdaging voor alle Buren in Nederland en België: Koop eens één een maand lang zo weinig mogelijk in een supermarkt.WAAROM ? We willen bewijzen dat het niet moeilijk is om lokaal én seizoensgebonden te eten, én een smakelijke en volledige maaltijd op tafel te zetten. Zo verkleinen we de ecologische voetafdrukken én geven we ambachtelijke Boeren de waardering die ze verdienen. Bovendien maken Buren kans op een waardebon van 50 EURO als ze driemaal naar de Buurderij komen in februari.DOE JE MEE ? Je krijgt dan van mij bij je eerste bestelling op 3 februari een “Februari klantenkaart” die afgevinkt wordt door mij telkens als je je bestelling komt afhalen. Aan het eind van de maand lever je je kaart in bij mij en geef ik dan je naam door naar Boeren & Buren zodat je meedingt naar de prijs van 50 Euro.Bestellen kan nog tot maandagavond middernacht. Alleen voor de groenten van Wim Storken en broden van Benoit Segonds kan dat tot maandagmiddag 13.00 uur. Zij hebben meer tijd nodig om de bestellingen voor te bereiden.Klik op "Producten kiezen" : boerenenburen.nl/nl-NL/assemblies/Limburg/MaastrichtJe kunt kiezen uit 2 afhaallocaties op woensdag en nog 3 afhaalmomenten op donderdag.Veel bestelplezier en ik ben benieuwd of meer mensen de Supermarktloze februari gaan mee-vieren.#opdebuurderij #vers #verantwoord #transparant #biologisch #lokaleproducten #kleinschalig #ambachtelijk #uitdebuurt #sociaal #ontmoetdeboer #ontmoetjebuur #seizoengroenten #kwaliteit #smaak #gezellig #proeven #lekker #duurzaam #eerlijk #nieuweervaring #inspireren #gezond #duurzaam
View on Facebook

8 months ago

Buurderij Maastricht
Wat zijn we blij met de WINTERGROENTEN van Wim Storken. Ik denk dat ik namens al onze Buren mag spreken. Het is niet gemakkelijk om een tuinder te vinden die ervoor kan zorgen dat er de hele winter door aanbod van groenten is. Het is daarbij dan noodzakelijk dat je naast een mooi stuk grond om op te telen, ook beschikt over een kas of tunnels en een koele loods of schuur waar de groenten veilig langer in kunt bewaren. Maar gelukkig vond ik zón tuinder wel !Hieronder een mooie tekst van Petra Essink over onze Nederlandse soorten KOLEN. KOLEN IN TIJDEN VAN KOUHartje winter. Kil, nat, donker en straks óók nog een avondklok.Hoogste tijd om goed voor onze uit balans geraakte Aarde te gaan zorgen. En voor onszelf. Bijvoorbeeld door biologische of biodynamische kool te eten.Zoals rode kool, witte kool, savooiekool, spitskool, boerenkool of spruitjes,allemaal lid van de Brassica familie.Kolen hebben ook een hartje. Fris en knapperig, goed beschermd tegen de kou door verschillende water-, licht- en luchtdichte lagen van de eigen koolbladeren. Dat kolen een speciale omhullende en verzorgende kracht bezitten, wisten we al; nog niet zo lang geleden vertelden we onze kinderen dat baby’tjes uit rode of witte kolen geboren worden. Niet zo gek bedacht, want met een beetje fantasie kun je in de naar binnen gevouwen bladeren van een kool de opeenvolgende vliezen van een baarmoeder herkennen. Normaalgesproken spreiden planten hun blaadjes ‘open en bloot’ uit naar de buitenwereld. Dat dichtvouwen is uitzonderlijk. Prei en ui, ook wintergroenten, doen het ook, zij het op een heel andere manier.Als mens richt je je ’s winters ook meer naar binnen. Als buiten de wereld kaal en kleurloos is geworden kan het in je binnenwereld, net als in een kolenhart, heel licht en warm zijn. Hoeveel wonderbaarlijke beperkingen ons ook worden opgelegd.Alles bij elkaar kun je zeggen dat kolen en spruitjes een groot zelf beschermend vermogen hebben en dat ze ‘deskundig’ zijn in het doorstaan van donkere, koude tijden.Als je ze eet schenken ze je iets van hun kracht. Tip: Koolgewassen worden lichter verteerbaar en meestal ook lekkerder door ze te bereiden met verwarmende kruiden zoals anijs, dille, karwij, koriander of venkel (schermbloemigen). Ook de warmte van rozemarijn, salie of tijm (lipbloemigen) en specerijen zoals gember, kruidnagel, kardemom of kaneel zijn behulpzaam bij de vertering van kolen.Petra EssinkUit : NIEUWSBRIEF BARSTENSVOL LEVEN WINTER 2021Meer snappen van voeding, licht, warmte en veerkracht? Dan is de tweede druk van ons boek Barstensvol Leven www.barstensvolleven.nl misschien iets voor jou.
View on Facebook

9 months ago

Buurderij Maastricht
En hier is Gonda zelf, enthousiast als altijd kijkend vanuit haar Tievishoeve IJsco bus. Meer info in bericht hiervoor !
View on Facebook

9 months ago

Buurderij Maastricht
Uniek : IJS taarten gemaakt van biologisch ijs !Dat is bijzonder voor deze Kerst. Het ijs wordt ambachtelijk gemaakt door Gonda van de Tievishoeve OpglabbeekBestel het nu bij de Buurderij. De taarten worden dan geleverd op woensdag 16 december. De taarten zijn er in verschillende groottes.Ga naar : boerenenburen.nl/nl-NL/assemblies/Limburg/Maastricht
View on Facebook